<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15707815\x26blogName\x3dzagrep+radyosu\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://bilalinkahvesi.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://bilalinkahvesi.blogspot.com/\x26vt\x3d7397791410799957178', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Pazartesi, Eylül 12, 2005

SOSLU MENEMEN

Yemek tarifi yapan blogların popülaritesi ilgimi çekti. Eee tabiki bugün napcaz o wakit? Buyrun tarifimize geçelim;
Yapacağımız yemek; dometes soslu menemen. "Ama nasıl olur? Yapabilirmiyim? Ölçüyü tutturabilir miyim" diye telaşlanmaya gerek yok. Hepsini sıfırdan anlatıcam. İyi bir aşçı; soğukkanlı ve kendine güweni tam olmalı.
Malzeme olarak;
---Yeteri kadar domates
---Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar soğan we biber
---Belli miktarda tuz we bilimum baharatlar(kimyon, pulbiber, etc.)
---Yumurta (buzdolabında 4 adet kalacak şekilde)
Yapılışını anlatıp sizleri utandırmak istemem. İsteğe bağlı olarak, kaşar rendeleyip üzerine ekebilirsiniz. Ama kaşarı olmayanlı da düşünüyoruz; lor peynir. Onu rendeleyin.
Yarın "portakallı pekin ördeği" yapıcaz. Yalnız 2 eksiğimiz war. Mewsimi olmadığı için portakal we soğuk nedeniyle ekwatora doğru yol alan pekin ördekleri. Ama onların da ikamesini buldum sizler için; meywe olarak muz, asıl olarak da tam mewsimi olan palamut'u kullanıcaz.
Afiyet içerisinde günler dilerim. tekrar buluşmak üzere...

Yorumlarınız:

Blogger psychedelicpink yazdı...

Bir de fotograf eklemen lazım olmamış bu :D
Ama sen onu da insanların canı çekmesin diye koymamışsındır. Düşünceli blogger :)))

Hadi hayırlısı. Yakında bloglar aleminde yemek blogları arasına girersen şaşırmam. Kolay gelsin...
Bir de Afiyet Olsun.

13 Eylül, 2005  
Blogger yutghjlk yazdı...

efem menemen nası yapılır bana soracaksınız ki ilk deneyimimde bile başarılı olmuş biriyim :P ama bu başarı sadece benim değildi stacer arkadaşlarımda sağolsun :)

neyse menemen günü,patates günü gibi özel günlerin tarihini sevgili şekerpare tutacak diye karar almıştık en son.kayıtlara bakması rica olunur:) :p

13 Eylül, 2005  
Blogger yutghjlk yazdı...

çaycılıktan terfi ediyosun şekerpare. bilgisayar başında bi işe verecem seni;)

13 Eylül, 2005  
Blogger mer yazdı...

amanın... şimdi okudum menemen yazını. içimden
_ay gitsem de yapsam ama annem şimdi ne gerek var der
dedim...
ve annem seslendi..
_geliyorum dedim
gittim... menemen ve annem tam karşımdaydı... afiyetle yedim.(annemi değil menemeni) çok güzel ama fazlasıyla acı olmuştu... daha da arttı yahu iştahım... tüh.. :)

13 Eylül, 2005  

Herkes yorum yazsın...

<< Anasayfa