Yemek tarifi yapan blogların popülaritesi ilgimi çekti. Eee tabiki bugün napcaz o wakit? Buyrun tarifimize geçelim;
Yapacağımız yemek; dometes soslu menemen. "Ama nasıl olur? Yapabilirmiyim? Ölçüyü tutturabilir miyim" diye telaşlanmaya gerek yok. Hepsini sıfırdan anlatıcam. İyi bir aşçı; soğukkanlı ve kendine güweni tam olmalı.
Malzeme olarak;
---Yeteri kadar domates
---Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar soğan we biber
---Belli miktarda tuz we bilimum baharatlar(kimyon, pulbiber, etc.)
---Yumurta (buzdolabında 4 adet kalacak şekilde)
Yapılışını anlatıp sizleri utandırmak istemem. İsteğe bağlı olarak, kaşar rendeleyip üzerine ekebilirsiniz. Ama kaşarı olmayanlı da düşünüyoruz; lor peynir. Onu rendeleyin.
Yarın "portakallı pekin ördeği" yapıcaz. Yalnız 2 eksiğimiz war. Mewsimi olmadığı için portakal we soğuk nedeniyle ekwatora doğru yol alan pekin ördekleri. Ama onların da ikamesini buldum sizler için; meywe olarak muz, asıl olarak da tam mewsimi olan palamut'u kullanıcaz.
Afiyet içerisinde günler dilerim. tekrar buluşmak üzere...